De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) heeft in 2021 opnieuw een effectieve aanpak van suzuki-fruitvlieg veiliggesteld. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft vandaag de vrijstellingen afgegeven voor Tracer en Exirel om suzuki-fruitvlieg te bestrijden. Hiermee zijn voor de bestrijding van deze plaag de onmisbare gewasbeschermingsmiddelen in de onbedekte teelt van kers, pruim, blauwe bes en druif beschikbaar.

Suzuki-fruitvlieg zorgt sinds 2013 in steenfruit en houtig kleinfruit voor grote schade. De NFO staat voor een effectieve duurzame gewasbescherming. Naast de diverse maatregelen die genomen kunnen worden zijn gewasbeschermingsmiddelen onmisbaar. Vanaf 2015 heeft de overheid op basis van aanvragen en gegevens van de NFO jaarlijks vrijstellingen afgegeven voor de onmisbare gewasbeschermingsmiddelen.

Ook dit jaar vindt de levering van Exirel plaats via gecontroleerde distributie. De mogelijkheid hiervoor is vandaag geopend. Fruittelers die geen lid zijn van de NFO betalen hiervoor € 35,-per liter, met een minimum van € 100,- en een maximum van € 500,-.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 4 mei 2021 - 16:57