Eind december zijn er opnieuw drie pluktreintrekkers gestolen. Dit keer van het fruitbedrijf van de familie Van Woudenberg in het Groningse Niehove. Sinds eind oktober is het – voor zover bij de NFO bekend – de zesde keer dat er in de fruitsector trekkers zijn gestolen of dat er een poging tot diefstal is gedaan. Ook werden er in november nog beregeningssproeiers gestolen. Let dus goed op uw spullen!
Wanneer de pluktreintrekkers in Niehove precies zijn ontvreemd weet Els Tolner-Van Woudenberg niet. De Kubota-trekkertjes stonden in een kapschuur op het bedrijf. “Het zal ’s nachts zijn gebeurd, want overdag kom je hier niet ongezien weg. Op de camerabeelden konden we helaas niets terugzien, omdat deze elkaar overschrijven”, aldus Tolner. Ze verwacht de pluktreintrekkers niet meer terug te zien, maar hoopt dat het een waarschuwing voor andere telers mag zijn om de trekkers veilig weg te zetten.
Om diefstal te voorkomen en opsporing te vereenvoudigen, kunnen telers werken met een beveiligingssysteem (gps), machines merken met verf of een lasapparaat, hekken plaatsen bij percelen, schuren afsluiten en de wielen blokkeren met een kettingslot.
Ook maatregelen als camera’s, goede verlichting of een alarm kunnen preventief werken.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 8 januari 2019 - 16:04