Ook dit jaar organiseert de Werkgeverslijn een serie online bijeenkomsten over arbeid en huisvesting. Werkgevers kunnen tijdens de bijeenkomsten actief het gesprek aangaan en vragen stellen. De eerste bijeenkomst, met thema krapte op de arbeidsmarkt, zal plaatsvinden op 10 maart. Ook de NFO organiseert later in het jaar verscheidene bijenkomsten rondom arbeid en werkgevers. Hierover zal later meer bekend worden gemaakt.

De werkgeversbijeenkomsten van de Werkgeverslijn zijn praktisch ingestoken: aan het eind van elke online bijeenkomst heeft de kijker handvatten ontvangen waar hij of zij direct mee aan de slag kan. De thematische werkgeversbijeenkomsten worden vooraf gegaan door een politiek gesprek dat georganiseerd wordt door LTO Nederland.

Politiek gesprek – 7 maart

Op maandag 7 maart van 16.00 tot 17.15 uur organiseert LTO Nederland een online politiek gesprek met Anne-Marijke Podt (D66) en Chris Stoffer (SGP) over de actuele zaken rondom werkgeverschap. De thema’s krapte op de arbeidsmarkt, kosten van arbeid, huisvesting en boeien & binden worden besproken. Hierover gaat Eric Douma, portefeuillehouder Ondernemerschap & Onderwijs LTO Nederland, samen met de Kamerleden in gesprek. De vraag die centraal staat is: wat kunnen we als land- en tuinbouw van de politiek verwachten? Het gesprek kan live gevolgd worden en vragen kunnen via de chat aan de Kamerleden worden gesteld.

Programma werkgeversbijeenkomsten

Donderdag 10 maart, 19.30 uur – Krapte op de arbeidsmarkt (45 min.)
Welke doelgroepen kun je inzetten om je vacatures in te vullen? Hoe profileer je jezelf als werkgever? We bespreken concrete tips voor werving & selectie van medewerkers.

Donderdag 10 maart, 20.30 uur – Kosten van arbeid (45 min.)
Inzicht in loonkosten: wat zijn de actuele loonsomfactoren? Hoe blijf je interessant voor werknemers? Hoe kun je besparen op loonkosten en hoe maak je goede afspraken over tarieven met je uitzendbureau?

Dinsdag 15 maart, 19.30 uur – Huisvesting van internationale werknemers (45 min.)
Huisvesting als wervingsinstrument: hoe zorg je voor kwaliteit? Hoe ga je in gesprek met je gemeente over het realiseren van huisvesting? Laat je bijpraten over de huisvestingskeurmerken AKF en SNF en de plannen van de overheid.

Dinsdag 15 maart, 20.30 uur – Boeien en binden van werknemers (45 min.)
Leer meer over hoe je het gesprek aangaat met je werknemer en welke rol scholing en ontwikkeling heeft bij het boeien en binden van medewerkers en hen binden aan je bedrijf.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelding zie www.werkgeverslijn.nl/werkgeversbijeenkomsten2022.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 1 maart 2022 - 13:45