Ron Mulders is vandaag, 31 maart 2022, benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). Afgevaardigden van de NFO-kringen en productgroepen hebben op de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NFO in Echteld unaniem ingestemd met zijn benoeming. Mulders is benoemd voor gemiddeld 2,5 dagen per week. Hij combineert de functie van NFO-voorzitter met zijn werk als zelfstandig adviseur. De NFO heeft met Ron Mulders een waardige opvolger van Gerard van den Anker die tot februari voorzitter van de NFO was. In zijn inleiding gaf de kersverse voorzitter aan dat hij zich met veel plezier wil inzetten voor de fruitteeltsector. “Onze sector heeft veel te bieden; een keur aan lekkere, gezonde producten, een essentiële bijdrage aan een aantrekkelijk landschap, een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit en de leefbaarheid van het platteland. Voor zo’n mooie sector wil ik graag werken”.

Tijdens de ALV van de NFO is Marry Slippens uit Zwaagdijk benoemd in het bestuur van de NFO als vertegenwoordiger van kring Noord-Nederland.

Op de ALV is afscheid genomen van Gerard van den Anker die tot 1 februari NFO voorzitter was. Van den Anker was een zeer zichtbare voorzitter richting de leden en in de media. Hij sprak de taal van de leden en heeft gezorgd voor een goede verbinding tussen de leden en de NFO. De NFO heeft bovendien dankbaar gebruik kunnen maken van zijn politieke netwerk.

Ook werd afscheid werd genomen van bestuurslid Cees Masteling uit Marknesse als vertegenwoordiger van Noord-Nederland.

Tot slot werd afscheid genomen van de vicevoorzitter en waarnemend voorzitter Bert den Haan uit Kerk-Avezaath. Laatste kreeg voor zijn verdiensten de Gouden Speld van de NFO.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 31 maart 2022 - 16:32