WolkyTolky heeft gisteren net niet de Limburg Young Export Potential Award weten binnen te halen. Het Limburgse bedrijf, dat enkele jaren geleden een draadloos meetstation voor onder meer de fruitteelt lanceerde, was één van de vier kanshebbers op de prijs.

De Limburg Young Export Potential Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt op initiatief van LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Limburg. De prijs, een aanmoedigingsprijs voor startups die actief zijn in het buitenland, was gekoppeld aan de uitreiking van de Limburg Export Award. Voor de Young Export Potential Award waren vier startups in de race, waaronder WolkyTolky. Uiteindelijk ging Verdify, dat een platform ontwikkelde voor gepersonaliseerde gezonde voeding, met de prijs aan de haal. Vekoma Rides – een bedrijf dat achtbanen en andere attracties produceert – won de Limburg Export Award 2022.

Yannick Smedts van WolkyTolky: “Natuurlijk is het jammer dat we de award niet hebben gewonnen. Maar we zijn sowieso al heel trots dat we genomineerd waren. We zijn als WolkyTolky namelijk sterk gericht op de export: zo’n veertig procent van onze meetstations gaat naar het buitenland. We leveren in totaal aan 16 landen, met een focus op België, Duitsland en Zwitserland.”

Volgens Smedts heeft de nominatie het bedrijf sowieso behoorlijk wat opgeleverd. “De prijsuitreiking, die gisteren plaatsvond bij BASF Vegetable Seeds in Nunhem en die ook werd uitgezonden op L1 TV, trok een zeer internationaal publiek. We hebben daar veel nieuwe en interessante contacten kunnen leggen. Sowieso heeft de nominatie ons meetstation weer meer in de kijker geplaatst, ook internationaal. We hopen dat dit zal bijdragen aan een verdere internationale uitrol.”

De WolkyTolky is een draadloos meetstation voor de agrarische sector, dat diverse kritische teeltfactoren monitort. Telers kunnen hierdoor bijvoorbeeld vanaf afstand inzicht krijgen in de neerslag, de relatieve luchtvochtigheid, de zonnekracht en de Uv-straling op hun percelen. Ook kan een nachtvorstmelding worden geïnstalleerd. Zo’n zeventig procent van de WolkyTolky’s die in de afgelopen jaren werden verkocht, worden ingezet in de fruitteelt.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 13 oktober 2022 - 16:20