De zachtfruitsector gaat volgend weekend een prachtig visitekaartje afgeven! Een kleine twintig bedrijven, waaronder veertien NFO-leden, heeft zich namelijk aangemeld voor ‘De Fruitigste Dagen’. Een speciale promotiecampagne ondersteunt het event.

Tijdens De Fruitigste Dagen, die een initiatief zijn van De Fruitigste,  draait het om de teelt van blauwe bes, framboos, braam, rode bes, kers, pruim en aardbei. Bezoekers kunnen een kijkje nemen op bedrijven door het hele land. Hier komen ze alles te weten over de diverse producten en kunnen ze zien hoe ondernemers alles in het werk stellen om een gezond, veilig en superlekker product af te leveren. Daarnaast bieden De Fruitigste Dagen consumenten volop gelegenheid om te proeven en te genieten en zelf te ervaren hoe lekker en gezond het zachtfruit van Nederlandse bodem is.

Op de bedrijven zijn daarnaast diverse andere activiteiten: op sommige locaties kunnen bezoekers bijvoorbeeld zelf fruit plukken, een ritje maken met een pluktrein, een rondleiding volgen over het bedrijf, een puzzeltocht doen, et cetera.

Vanzelfsprekend worden op alle locaties de geldende coronamaatregelen gerespecteerd. Daarnaast wordt alle bezoekers verzocht om zich aan de actuele coronamaatregelen te houden, zoals die gelden vanuit het RIVM.

In het kader van het event is er ook een speciale De Fruitigste Dagen-quiz. Bezoekers maken kans op mooie prijzen wanneer ze de QR-code op de speciale posters op de bedrijven te scannen en vervolgens de quizvragen beantwoorden. Daarnaast moeten ze een foto van maken van zichzelf bij de poster en deze posten op hun Facebook-, Instagram-, of TikTok-account met de hashtag #trotsopdefruitteler.

De deelnemende bedrijven ontvangen vanuit De Fruitigste niet alleen posters, maar ook vlaggen, flyers en kleurplaten. Daarnaast wordt het event ondersteund met een campagne via de social media-kanalen van De Fruitigste. Ook is een persbericht uitgegaan landelijke en regionale media.

Een compleet overzicht van de deelnemers aan de Fruitigste Dagen, de openingstijden en de activiteiten is te bekijken via https://defruitigste.nl/de-fruitigste-dagen/

Dit bericht is geplaatst op donderdag 15 juli 2021 - 13:39