De NFO stuurde gisteravond een extra nieuwsbrief naar haar leden over het item dat Zembla vanavond uitzendt. Het tv-programma zoekt de publiciteit met gelekte conceptresultaten van RIVM-onderzoek naar de blootstelling van omwonenden aan gewasbeschermingsmiddelen die binnen 250 meter van bloembollenvelden wonen. Afgelopen zomer werd al geconcludeerd dat er geen gezondheidsrisico’s zijn – maar dat negeert Zembla. LTO Nederland, KAVB en NFO vinden de berichtgeving schadelijk en onterecht; zeker met betrekking tot belangrijk onderzoek. Klik hier voor de info zoals Zembla erover bericht. Het tv-item is vanavond (donderdagavond) om 21:15 uur te zien op NPO 2.
LTO Nederland, KAVB en NFO hechten grote waarde aan gedegen wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik en de verspreiding van gewasbeschermingsmiddelen. Boeren en tuinders zetten zich elke dag in voor groene, gezonde en gewaardeerde producten die zijn geproduceerd op een manier die veilig is voor mens, dier en milieu. Het is teleurstellend dat Zembla zonder feitelijke onderbouwing een ander beeld probeert te schetsen.
Mocht u als teler benaderd worden over dit onderzoek gelieve dan door te verwijzen naar de hiervoor aangestelde woordvoerster van LTO Nederland: Trienke Elshof

Dit bericht is geplaatst op donderdag 7 maart 2019 - 13:59