Dit jaar komt de Kennisdag naar u toe middels een aantal webinars gedurende de wintermaanden. In samenwerking met Proeftuin Randwijk bieden wij u een gevarieerd programma. In dit laatste webinar drie lezingen rondom ‘Kleinfruit & Steenfruit’, zie onderstaand programma.

Meldt u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden kan nog tot woensdag 12.00 uur.

De aanmelding is vrijblijvend en aan deelname zijn geen kosten verbonden. De dag voordat het webinar plaatsvindt ontvangt u van ons een e-mail met link.

Programma:
Een greep uit de proeftuinresultaten 2020 van Proeftuin Randwijk, door Johan Sonneveld, Onderzoeksassistent – Fruitconsult

Met aandacht voor de volgende onderwerpen:

  • Frambozen rassen icm plantafstanden, wat zijn oogstresultaten en hoe resulteert dit economisch gezien.
  • Frambozen greenfain uitvloeier, kan met minder voeding/water en de toevoeging van greenfain een betere efficiëntie bereikt worden?
  • Rode bes plantgaten, welke toevoeging geeft optimale weggroei en wat is de invloed op uitval
  • Rode bes inzichten in snoei vanuit proeven, bij Haronia & Rovada


Hoe omgaan met de eisen van de retail? Contaminanten in kleinfruit & steenfruit,
door M.H.G. (Michel) Witmer, Productmanager – Groen Agro Control

Naast de wettelijke eisen die door de Europese Unie zijn vastgelegd, hanteren retailers vaak nog zwaardere eisen aan het product. Waarom is dat zo? Wat kunt u als teler doen om hierop voorbereid te zijn? Volgens de EU2073-wetgeving zijn er een aantal micro-organismen, zoals Listeria, Salmonella en STEC, die ziekte of zelfs de dood kunnen veroorzaken als deze via het voedsel ons lichaam binnenkomen. In het zachtfruit is Matrine een pesticide dat binnen de EU niet meer gebruikt mag worden, maar daarbuiten nog wel. Hoe zorg je dat tijdens het productieproces hygiëne gehandhaafd wordt en dat uw eindproduct aan de wettelijke normen voldoet?

Ervaringen met hittebestendige folies tegen zonnebrand en hitteschade, door  Lars Wijnen, Teeltadviseur Houtig kleinfruit – Vlamings

Resultaten (incl. metingen) van praktijkproeven in 2020, met nieuwe folietypen om de temperatuur en de instraling tijdens hitteperioden te beperken. Doelstelling: zonnebrand en/of hittestress bij klein- en steenfruit voorkomen door de foliekeuze!