NFO en WUR willen de kennis die opgedaan is in het Kennis op Maat-project ‘Precisiefruitteelt, van onderzoek naar praktijk’ graag delen met de praktijk. Daarom wordt vanuit het project Kennis op Maat Fruit 4.0 een demomiddag georganiseerd. Dit jaar wordt deze georganiseerd in samenwerking met NFO-kring Noord-Nederland bij het KoM-demobedrijf Fruitbedrijf Rijk in Dronten.

In een rondgang worden allerlei precisietechnieken gedemonstreerd, zoals het verzamelen van bloesemdata, groeidata en oogstdata. Aurea Imaging en WUR tonen de mogelijkheden van drones en sensoren op de trekker. Op basis van de verzamelde data worden taakkaarten gemaakt, waarmee machines met GPS de juiste actie op de juiste plaats uitvoeren. Munckhof en KWH demonstreren de nieuwste spuitmachines. Ook het meten van de opbrengst komt aan bod: Munckhof presenteert de nieuwste Pluk-o-Trak die live oogstdata verzameld in de boomgaard. Bodata toont een fotosysteem, waarmee automatisch de kwaliteit in voorraadbakken wordt geanalyseerd. Verder zijn er demonstraties rondom autonoom rijden en automatisering van ziektedetectie.

Iedereen is van harte welkom. Bezoekers van de demodag worden in groepen rondgeleid langs verschillende demonstraties.

 

Locatie:

Fruitbedrijf Rijk in Dronten

Ottolanderlaan 7

8251 SB Dronten

Tijdstip: van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Heeft u vragen over deze dag neem dan even contact op met Pieter van Dalfsen (WUR via pieter.vandalfsen@wur.nl of 0252 462104

NB: Vanuit het bedrijfsleven zijn naast de NFO, Aurea Imaging, Munckhof Fruit Tech Innovators, Q-ray en AeresTech Productions aangesloten bij het project. Het project wordt gefinancierd door de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

 

Meld u aan via onderstaand formulier: