Op dinsdag 4 juni  wordt door Proeftuin Randwijk in samenwerking met de NFO een bijeenkomst georganiseerd voor jongeren en sponsoren onder de titel  ‘De toekomst is anders’. De uitnodigingen en het uitgewerkte programma volgen binnenkort maar hou de datum nu alvast vrij in je agenda!

Het wordt een inspirerende middag met verassende sprekers en een aantal interactieve workshops.

De middag is bedoeld voor jongeren die actief zijn in de fruitteelt en voor alle sponsoren van de proeftuin.

De bijeenkomst start om 15.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur). Na afloop is er een hapje eten en een drankje geregeld. Aansluitend is er in de avond de mogelijkheid om aan te sluiten bij de supportersbijeenkomst.

In de avond organiseren de partners van de proeftuin voor alle supporters een rondgang waarin verschillende onderwerpen aan de orde komen. Hierbij is onder andere aandacht voor demo’s die lopen binnen het programma Weerbaarheid in de Praktijk. Deze demo’s zijn gericht op de geïntegreerde gewasbescherming van de toekomst. Ook zal er aandacht zijn voor een effectiviteitsdemo gericht op het in beeld brengen van de effectiviteit van driftreducerende spuittechnieken. Uiteraard zullen ook nieuwe rassen niet ontbreken in de rondgang.

De rondleidingen starten om 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur). Rond 21.00 uur wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

De bijeenkomst is onderdeel van het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de praktijk’. Binnen het programma zetten telers samen met teeltdeskundigen in diverse plantaardige sectoren stappen om minder en efficiënter gewasbeschermingsmiddelen toe te passen. De NFO, het Platform Fruitvooruit.nl en Proeftuin Randwijk werken binnen dit programma samen met deskundigen uit de fruitsector aan nieuwe gewasbeschermingsstrategieën voor de fruitteelt en aan maatregelen die emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf een perceel of erf van tot nagenoeg nul reduceren.