Het Internationale perencongres Interpera wordt dit jaar online georganiseerd op dinsdag 29 juni. Interpera brengt de internationale perensector bijeen om te praten over actuele onderwerpen en ontwikkelingen in de sector. Het webinar, ter vervanging van het jaarlijkse congres, wordt georganiseerd door de Franse organisatie AREFLH (Assembly of the European Regions producing Fruit, Vegetables and Ornamental Plants). De inschrijving is inmiddels geopend.
Het programma start met de productiecijfers van 2020 en de verwachte oogst in 2021. Daarna worden de thema’s handel en consumptie behandeld. Klik hier voor het volledige programma van Interpera 2021. U kunt zich hier aanmelden, de kosten voor het online congres zijn €75,- per persoon.

Congres in Rotterdam
In 2020 was GroentenFruit Huis betrokken bij de organisatie van Interpera, dat aanvankelijk van 23 tot en met 25 juni 2020 in Rotterdam had moeten plaatsvinden. Wegens het coronavirus is toen besloten het internationale congres uit te stellen. Volgend jaar bundelen de organiserende partijen uit Frankrijk en Nederland opnieuw hun krachten voor Interpera 2022.

Kijk voor meer informatie over de Interpera op www.interpera.org.