De Rabobank presenteerde onlangs een rapport over de hardfruitsector in 2030. Het rapport heeft de prikkelende titel ‘Goedkoop fruit telen is te duur’. In het rapport schetst de Rabobank drie verdienmodellen die in de toekomst kunnen zorgen voor een gezond bedrijf. De teler van de toekomst is volgens de Rabobank productspecialist, zelfverwaarder of verbreder.

Ook schetst de Rabobank dat fruittelers zich in de toekomst (veel meer dan nu het geval is) moeten focussen op:
– de knoppen waaraan ze kunnen draaien voor een beter rendement
– transparante ketensamenwerking,
– onderscheidend vermogen, en
– op wat zich afspeelt in de buitenwereld.

Het is leuk en interessant dat de Rabobank op basis van onderzoek en interviews in de sector tot deze conclusies komt, maar wat vinden toekomstige fruittelers hier eigenlijk zelf van? En, wat betekenen de conclusies van het rapport voor het perspectief van jonge fruittelers?

Om daar achter te komen organiseert de NFO speciaal voor jongeren, die actief zijn in de fruitteelt, een inspirerend en interactief webinar. Tijdens deze online bijeenkomst wordt het Rabobank rapport op hoofdlijnen toegelicht en kunnen jongeren aan de hand van prikkelende stellingen in gesprek gaan met;
– Gerard van den Anker (voorzitter NFO)
– onderzoeker Cindy van Rijswick (Rabobank), en
– sectormanager Arne Bac (Rabobank).

Wanneer?
Het webinar wordt gehouden op maandagavond 10 mei 2021, aanvang 19.30u tot ca 21.00u. (Inloggen vanaf 19.15u)

Voor wie?
Ben jij actief in de fruitteelt en ben je 35 jaar of jonger dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het webinar. Je kunt je aanmelden via deze link.

Na aanmelding ontvang je een ZOOM-link, op de dag zelf ontvang je de link nogmaals.

Heb je een vraag?
Neem dan even contact op met het secretariaat van de NFO via info@nfofruit.nl