Graag wijst NFO u op enkele websites met interessante informatie die de communicatie met Oekraïners kan vergemakkelijken. Klik op de links voor meer informatie:

    1. Communicatie algemeen: Met deze handige pictogrammen kunt u en kunnen de Oekraïners de onderlinge communicatie vergemakkelijken: Artikelen en Onderzoek – Over ons – ISAAC-NF
    2. Mensen die op de vlucht zijn lopen het risico op uitbuiting en mensenhandel. Den mensen zijn bus u veilig maar wellicht gaan ze toch naar een andere plek. En helaas is niet iedereen te vertrouwen. Er is een flyer gemaakt in het Nederlands, Engels en Oekraïens die de vluchtelingen informeert. Wij adviseren u deze op te hangen. U kunt hem hier gratis downloaden: Flyer voor Oekraïense vluchtelingen – Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel (comensha.nl).
    3. De Rijksoverheid heeft interessante informatie opgesteld voor mensen die vluchtelingen opvangen. U vindt deze hier: Handreiking Particuliere Opvang Oekraïners (POO) | Publicatie | Rijksoverheid.nl

Ook stelt de NFO documenten beschikbaar die u kunt gebruiken. Deze documenten bevatten de huisregels in verschillende talen. Bekijk de documenten hier.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 14 april 2022 - 11:00