De GGD Gelderland-Zuid testte deze week preventief 160 medewerkers van Fruitmasters in Geldermalsen (totaal 600 medewerkers) en alle 80 medewerkers van Vogelaar-Vredehof in Enspijk op het coronavirus. Het gaat hierbij deels om arbeidsmigranten. De te testen medewerkers mogen wel naar hun werk, maar zij moeten daarbuiten thuis in quarantaine blijven, totdat is gebleken dat zij niet besmet zijn. De besmettingen hebben waarschijnlijk deels plaatsgevonden in een kantoorruimte bij elk van de twee bedrijven.
Voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, Hubert Bruls zegt in hun persbericht: “De bedrijven hebben direct adequate maatregelen genomen; op het werk is de kans op besmetting zeer klein. Met de thuisquarantaine naast het werk willen we besmetting in het sociale verkeer voorkomen. ”De uitslagen worden één dezer dagen bekend.

Vervoer medewerkers
Bij Dutch Berries in Zuilichem heeft gisteren een uiteenlopende controle plaatsgevonden. Aanleiding voor de controle is een melding over mogelijk onveilig vervoer van werknemers. Zij wonen in vakantieparken en worden door een uitzendbureau met busjes vervoerd naar de kwekerij.
De controle was een gezamenlijke actie van de Inspectie SZW, politie en gemeente. De insteek was ondermeer of het bedrijf de coronamaatregelen goed in acht neemt en controle op de Arbeidstijdenwet. Op een paar kleine puntjes na, zoals het niet goed vastleggen van de maatregelen op papier, zijn bij de controle geen problemen aan het licht gekomen.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 4 juni 2020 - 15:19