In november gaan op de Fruit Tech Campus twee nieuwe rondes van de cursussen Fruit & Bewaren en Fruit & Kwaliteit van start.

Fruit & Bewaren

Deze cursus zoomt in op de vraag hoe fruit op de allerbeste manier te bewaren is. Deelnemers hebben na afloop van de cursus alle kennis in huis om de beste beslissingen te nemen op het gebied van fruitbewaring. En dat helpt hen om de beste kwaliteit fruit te kunnen afzetten.

De cursus Fruit & Bewaren is een initiatief van Fruit Tech Campus in samenwerking met Nekovri Talenten College. De cursus wordt inhoudelijk verzorgd door Wageningen University & Research. De cursus is ontwikkeld voor koelers en bewaarders van fruit en telers en medewerkers. Maar hij is ook geschikt voor de professionals in handel-, afzet- en kwaliteitsorganisaties, technische bedrijven en adviseurs en voorlichters.

De cursusdata zijn 7, 14, 21 en 28 november en 5 en 12 december. Het gaat om zes dagdelen, waarvan één praktijkmiddag. De cursus vindt plaats op de Fruit Tech Campus in Geldermalsen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Fruit & Kwaliteit

De cursus Fruit & Kwaliteit geeft meer inzicht in en kennis over het beoordelen, waarborgen en controleren van hard- en zachtfruit en exotisch fruit. En over wat belangrijk is op onder meer het gebied van hygiënestandaarden, veiligheid en afvalstromen.
Deelnemers maken onder leiding van vakspecialisten kennis met onder andere de invloeden van de teelt, de oogst en het sorteer- en verpakproces op de kwaliteit van fruit. Ook wordt ingegaan op waar rekening mee moet worden gehouden als het product wordt aangeboden aan de eindgebruiker. Na afronding van de cursus zijn deelnemers in staat om het kwaliteitsproces te identificeren, toe te passen, te borgen en te evalueren.

De cursus, die plaatsvindt in november 2022, neemt drie dagdelen in beslag en vindt plaats op de Fruit Tech Campus in Geldermalsen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Foto: Fruit Tech Campus

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 23 augustus 2022 - 16:00