Ook in deze decembermaand staat Nederlands fruit volop in de spotlights. Onder de vlag van De Fruitigste-imagocampagne van de NFO worden de komende weken tal van activiteiten ontplooid. Zo staat aanstaande zaterdag in het teken van World Pear Day, brengen een chef-kok en patissier/chocolatier de toepassingsmogelijkheden van de rode bes onder de aandacht én luiden we het jaar uit met een speciale appel- en perenanimatie.

World Pear Day is een jaarlijks event, in het leven geroepen door het Amerikaanse Pear Bureau Northwest. Dit jaar is 5 december uitgeroepen tot World Pear Day. Hier haken we ook met De Fruitigste-campagne bij aan: Nederland is immers hét perenland bij uitstek. De komende dagen zullen daarom, via de social media-kanalen van De Fruitigste, diverse ‘peren-posts’ de wereld in worden geslingerd. Over de perenproductie in ons land, maar ook met recepten vol pereninspiratie. Om het bereik te vergroten worden de posts geadverteerd ingezet en onder de aandacht gebracht van een gerichte doelgroep.

Inspireren met rode bes
Daarnaast wordt de komende weken een film gelanceerd, om de verkoop van rode bessen een boost te geven. Het gaat om een inspiratiefilm waarin René Tichelaar, chef-kok van Restaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos, en de internationaal befaamde patissier/chocolatier Bart de Gans samen improviseren met rode bes en van gedachten wisselen over dit product. Naast een korte teaser van één à twee minuten voor social media, wordt ook een uitgebreide registratie gemaakt. Deze komt op De Fruitigste-website, waar ook recepten worden geplaatst.

 Appel en peer knallen 2021 in
We sluiten 2020 af met een animatie c.q. vlog met appel en peer in de hoofdrol. De appel en de peer beleven in deze animatie – die wordt gemaakt in dezelfde stijl als de Filefruit-animatie – samen enkel bekende decembertradities. Denk aan het optuigen van een kerstboom, het doen van kerstinkopen en het bakken van appelbeignets. Uiteindelijk ‘knallen’ ze samen het nieuwe jaar in, onder de noemer ‘We wish you a fruity New Year’.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 3 december 2020 - 16:29