De verkrijgbaarheid van lokaal geteeld voedsel moet binnen de provincie Flevoland veel meer vanzelfsprekend worden. Flevolandse ondernemers uit de hele voedingssector werken binnen de vereniging FlevoFood samen met gemeenten en de provincie Flevoland om lokaal geteeld voedsel beter op de kaart te krijgen. Nicole Smits van Fruithalsmits in Zeewolde en tevens secretaris van FlevoFood, ziet de samenwerking als kans om lokaal geteeld voedsel dichter bij de consument te krijgen. Opvallend is dat de vereniging zich niet zozeer direct op de consument richt, maar meer de samenwerking zoekt met toeleverende bedrijven in handel, verwerking, retail en horeca.
De samenwerking met de lokale overheden is erop gericht om alle initiatieven die worden genomen, beter op elkaar af te stemmen. “Vorige week was er een bijeenkomst met alle deelnemende gemeenten en de provincie Flevoland om te kijken wat er leeft in de provincie. Het is de bedoeling dat we over drie maanden weer bij elkaar komen om te kijken of we iets overkoepelends kunnen opzetten en dat niet iedere gemeente voor zich met een project aan de slag gaat”, legt Smits uit.

De vereniging FlevoFood werd ruim een jaar geleden opgericht en heeft inmiddels 41 leden, waaronder agrarisch ondernemers, ondernemers in de voedselketen, Flevolandse gemeenten en de provincie Flevoland. Het afgelopen jaar organiseerde de vereniging twee keer een Foodtour voor ondernemers om bij elkaar in de keuken te kijken. Ook waren er twee kennisbijeenkomsten waarop lezingen werden gegeven en ondernemers en overheden onderling konden netwerken.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 9 april 2019 - 19:32