De Lochmann spuitmachines hebben de afgelopen jaren een flinke evolutie ondergaan. Zo zijn deze optisch veranderd (kleurstelling, tank en vorm) maar vooral ook technisch. “Er is fors geïnvesteerd in de erkenning van driftreducerende technieken, de ontwikkeling van spuitcomputers, monitoren, slimme sensoren en in de ontwikkeling van gewasbeschermingsbestendige materialen voor het behoud van de machines”, vertelt Richard van Van der Linden Fruitteelt Machines. Dit alles heeft er in geresulteerd dat ook de Lochmann NL dwarsstroomspuit met Air Closing System (ACS) in februari in de hoogste driftreductieklasse 99% is erkend.

Nieuw is ook het Opti-Drive systeem waarmee alleen gespoten wordt daar waar het gewas staat. De elektrische kranen worden volledig automatisch aan en uit geschakeld wanneer er wel of geen gewas is. Met dit systeem valt de Lochmann ook in 2021 in de VAMIL & MIA regeling. Daarnaast zijn de nieuwe besturingsmonitoren van Lochmann te koppelen met de gps-systemen van Agromanager en Gotrack.
Een opvallende nieuwkomer in het assortiment is de Lochmann Black Edition. Met zijn opvallend zwarte kleur is deze machine een echte ‘eye-catcher’, maar belangrijker is dat deze spuit altijd full option is. Het is standaard de meest uitgebreide machine van alle Lochmann-spuiten.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 11 maart 2021 - 14:46