Tussen de bijen in de boomgaard heeft het duo Britt en Lynn – ofwel De Fruitigste-meisjes – afgelopen maandag de eerste Fruitigste vlog van dit seizoen opgenomen. Het thema van dit filmpje is bijen, het belang van bijen voor de fruitteelt, en hoe goed en verantwoord telers met bijen omgaan.
Op bezoek bij teler Thomas de Vree en zijn zoons Herman en Reijer in Dodewaard werden prachtige beelden geschoten van de bloesems en de bijen. Thomas vertelde samen met imker Robert Schuurmans hoe belangrijk bijen zijn voor de fruitteelt, en ook dat telers en imkers bijen met zorg behandelen. Niet alleen de honingbij, maar ook de wilde bij. Daarom werden ook beelden gemaakt van wilde bijen, bloemenranden, houtwallen en nestkasten.
Het filmpje komt eind april online en wordt ingezet als reclame op Facebook, voor een gegarandeerd bereik. De boodschap van De Fruitigste aan Nederland is: De Fruitigste-telers zijn Gastvrij voor de Bij! Dit werd dan ook bezegeld door bij de familie De Vree een button op te spelden ‘Gastvrij voor de Bij’.
De NFO werkt bij De Fruitigste-campagne samen met bureau Dirk Doet.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 16 april 2019 - 20:43