Op vrijdag 14 oktober aanstaande vindt de derde editie van de Nationale Groente- en Fruitdag plaats. Op deze dag, die plaatsvindt tijdens de Dutch Food Week, worden groenten en fruit wederom in het zonnetje gezet. Ook wordt benadrukt dat Nederland een keur aan groenten en fruit te bieden heeft.

Het thema van de 2022-editie is ‘Ga voor Kleur Break’. Hiermee wil GroentenFruit Huis, dat de dag organiseert, laten zien dat groenten en fruit een ideaal snackmoment vormen en er volop mogelijkheden zijn om te variëren met kleurrijke en gezonde tussendoortjes. ‘Tijdens deze editie van de Nationale Groente- en Fruitdag ‘geven we kleur door’ met de Ga voor Kleur Break. Oftewel: om 16:00 uur ’s middags snacken we met groenten en fruit onze middagdip eruit. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Op scholen, in zorginstellingen, in supermarkten, op sportclubs, bij bedrijven: overal genieten we op 14 oktober van de Ga voor Kleur Break’, zo schrijft de organisatie.

Diverse partijen hebben zich inmiddels aangesloten als partner van de Nationale Groente- en Fruitdag. Ook de campagne van FRUITVOORUIT.NL, waar de NFO partner in is, haakt aan bij de dag.

Bekijk hier de aftermovie van de Nationale Groente- en Fruitdag 2021.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 15 september 2022 - 16:10