Ondanks alle recente versoepelingen blijft corona een direct gevaar voor de gezondheid en de continuïteit van het bedrijf. Het corona-protocol voor de agrarische sectoren en de Praktische uitwerking voor fruitbedrijven, blijven dan ook van belang. Om de gezondheidscheck van werknemers en bezoekers en de reservering en registratie van het vervoer makkelijker te maken, heeft de NFO formulieren hiervoor opgesteld.

Download hier de formulieren:

De hoofdpunten uit de Praktische uitwerking voor fruitbedrijven zijn:

Voor werken blijft de arbeids-hygiënische benadering gelden. Vermijd contact tussen werknemers. Is dat niet mogelijk? Houd dan 1,5 meter afstand. Is dat ook niet mogelijk? Gebruik dan bescherming als spatschermen en mondkapjes.

Voor wonen gelden de regels als genoemd in de Praktische uitwerking, waarbij het advies van minimaal 10 m2 per bewoner en regelmatig schoonmaken de belangrijkste zijn. Aanvullend daarop adviseert de NFO om werknemers pas na een ‘gezondheidscheck’ tot de woning toe te laten. Klik hier voor een handig formulier voor deze check. Mocht de werknemer één van de vragen met ‘ja’ beantwoorden, biedt hem dan een quarantaine mogelijkheid aan.

De regels voor vervoer zijn het meest gewijzigd. Voor vervoer van meer dan één werknemer per auto of bus geldt:

  • Een mondkapje is verplicht;
  • Zoveel als mogelijk 1,5 meter afstand houden;
  • Voorafgaand aan het vervoer is een gezondheidscheck verplicht;
  • Het vervoer moet ‘gereserveerd’ worden.

De NFO adviseert ook bij bezoekers van het bedrijf een gezondheidscheck af te nemen. Het is raadzaam bij te houden waar en wanneer zij aanwezig zijn geweest én met wie zij contact hebben gehad.

Download hier de formulieren:

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 juli 2020 - 17:21