Vandaag zijn in de biologische boomgaard van Marije Ilbrink in Varik opnames gemaakt voor het programma De streken van Van Boven. Presentatrice Yvette van Boven reist met haar auto vol keukengerei dwars door Nederland om met producten uit de streek de lekkerste gerechten te maken. Op het bedrijf van Ilbrink werden  Santana-appels en Conference-peren geplukt en bij het nabijgelegen Mobipers tot sap geperst.
Ilbrink heeft op haar bedrijf allerlei nestelmogelijkheden voor (grondnestelende) bijen. Als deelneemster aan de NFO-studiegroep biodiversiteit kon ze dan ook voldoende vertellen over bijen en biodiversiteit. “De presentatrice had veel aandacht voor metselbijen”, vertelt Ilbrink.
Vanaf 1 september worden de sappen van Mobipers op een nieuwe locatie in Varik geperst. Dit jaar werd Mobipers overgenomen door Michiel Spoor en Jeannette Reurink. De ‘oude’ eigenaren van Mobipers Melissa en Rudolf Jan den Beer Poortugael richten zich nu volledig op de verwerking van noten met hun bedrijf Veld 4.
De uitzending zal later dit najaar te zien zijn bij NPO 2.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 9 september 2021 - 16:40