Werkgeversorganisaties en vakbonden doen een oproep om basismaatregelen voor corona in de sector te blijven naleven. Al eerder kwam de NFO met een advies aan de leden om ook na versoepelingen de basismaatregelen te blijven naleven. Dit advies wordt nu ook gedaan door de sociale partners in de agrarische sectoren. De NFO ondersteunt deze oproep. De oproep wordt zowel aan werknemers als aan werkgevers gedaan en treft u hier aan:

Sinds 25 september 2021 zijn de Coronamaatregelen vanuit de overheid versoepeld. Maar het coronavirus is niet weg is en kan nog steeds worden overgedragen. In de agrarische sectoren zijn de genomen maatregelen effectief gebleken in het beperken van de overdracht. Daarom doen de sociale partners in de agrarische sectoren de volgende oproep:

Blijf zoveel als mogelijk de basisregels volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Het RIVM geeft aan dat vaccinatie overdracht van het virus vermindert.

 Was vaak en goed je handen.

 Houd 1,5 meter afstand van anderen.

 Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.

 Zorg voor voldoende ventilatie

Het virus is nog niet weg, en besmettingen kunnen nog steeds plaatsvinden, zelfs wanneer er is gevaccineerd. De kans op besmetting is dan wel veel kleiner stelt het RIVM.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 30 september 2021 - 16:54