Op donderdag 30 juni a.s. organiseren NFO, ZLTO en Delphy voor de tiende keer Dé Perendag. Een themadag rondom innovatie, teelt en afzet van peren, dit jaar in samenwerking met het driedaagse internationale peren congres Interpera. De ticketverkoop voor Interpera is inmiddels gestart, tot 10 april geldt een korting van 20 procent. Bezoek aan Dé Perendag is gratis.

Dé Perendag vindt plaats op het fruitteeltbedrijf Vogelaar Fruitcultures (FruVo) in Krabbendijke.

De dag is een mix van:

  • Infomarkt en beurs met stand van bedrijven en organisaties.
  • Waterplein met diverse technieken voor efficiënt watergeven, waterberging, ontijzering, zuivering restwater etc.
  • Rondgang langs demoproeven in de boomgaard met demonstratie precisietechnieken voor de fruitteelt, vruchtdunning en groeiregulatie (variabele wortelsnoei) op basis van dronebeelden en taakkaarten. Precisie spuittechniek op basis van sensoren.
  • Fruitsafari, met busjes naar de buitenpercelen, o.a. biologische teelt
  • Demonstraties van boomgaardspuitmachines, schoffelmachines, tractoren, hoogwerkers, oogstmachines, robotica, autonome machines en andere technieken.

Voor meer informatie: www.perendag.nl

Interpera
De Interpera is een driedaags internationaal peren congres en vindt plaats op 28 t/m 30 juni 2022 in Rotterdam en wordt georganiseerd door AREFLH (Assembly of the European Regions producing Fruit, Vegetables and Ornamental Plants) en DPA (Dutch Produce Association) / GroentenFruit Huis, met deelnemers (onderzoekers, adviseurs, telers, handelaren etc.) uit de hele wereld.

Programma:
28 juni 2022    Bezoek WUR-PPO, Proeftuin Randwijk en (handels)bedrijven in de Betuwe
29 juni 2022    Internationaal congres in Rotterdam
30 juni 2022  Bezoek De Perendag 

Voor meer informatie: www.interpera.org

Dit bericht is geplaatst op donderdag 3 maart 2022 - 16:42