Het kabinet heeft laten weten veel te zullen doen voor ondernemers die in de knel komen door de gevolgen van de maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

  • De werktijdverkortingsregeling wordt aangepast en zal 90 procent van de loonkosten vergoeden. Deze regeling gaat onmiddellijk in en met terugwerkende kracht tot 1 maart 2020. Dit is een verbetering van de huidige regeling, waarbij tot 70 procent werd vergoed en een wachttijd van zes weken werd aangehouden.
  • Er hoeft tijdelijk geen belasting te worden afgedragen voor btw en loonbelasting. Deze maatregel is bedoeld om de liquiditeit binnen de onderneming te versterken.
  • De borgstellingsgarantie voor leningen aan het MKB wordt verhoogd van 50 naar 75 procent. Deze regeling wordt uitgevoerd door de banken.
  • Er komt een noodfonds voor bedrijven die ondanks de bovengenoemde steunmaatregelen het hoofd niet boven water weten te houden. Denk aan het volledig wegvallen van de omzet, oogstverliezen en andere soorten schades. Dit noodfonds moet nog worden omschreven.
Dit bericht is geplaatst op dinsdag 17 maart 2020 - 19:11