Bijna 2.000 automobilisten zijn vorige week blij gemaakt met een Filefruit-appel. De meesten reageerden blij verrast. Degenen die de appel al opaten in het tankstation vonden deze uitzonderlijk lekker. ‘Déze is lekker zeg’ en ‘Zó proef je ze nooit’ waren veel gehoorde reacties. Natuurlijk waren er ook mensen die geen zin hadden in een appel en hun Snickers of Magnum omhoog hielden als teken dat ze nu geen zin hadden in een appel. Maar de meeste reacties waren positief. De campagnedag Filefruit, op donderdag 26 september, kan dan ook zeker een succes genoemd worden.

Weggebruikers waren al op allerlei manieren geattendeerd op het Filefruit; middels radiospotjes, aandacht in diverse dagbladen en door de ANWB die het Filefruit enkele keren noemde tijdens het oplezen van de fileberichten. In een interview op BNR-radio kondigde NFO-voorzitter Gerard van den Anker de uitdeelactie begin van de middag aan.
Tijdens de spits werden appels uitgedeeld aan automobilisten bij het tankstation langs de A4 bij Hoogmade en bij bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel. Aan files was vanwege het regenachtige weer, zeker bij Hoogmade, geen gebrek. In Zaltbommel ontstond juist zelfs even file vanwege de actie.
Meerdere partijen hebben het Filefruit omarmd. Zo deelde The Greenery appels uit op het Plus-hoofdkantoor en besteedde bedrijfscateraar Vitam online aandacht aan het Filefruit.
Filefruit is een initiatief van de NFO en het Nationaal Actieplan Groenten & Fruit (NAGF), ondersteund door FruitMasters, The Greenery en Vogelaar Vredehof bv.

De foto’s zijn gemaakt bij de uitdeelactie bij Hoogmade.

Hoofdfoto: VidiPhoto (Gert Janssen)

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 1 oktober 2019 - 18:56