De stichting Keurmerk Plaagdiermanagement (KPMB) organiseert op maandag 21 en dinsdag 22 een aantal webinars over de nieuwe regelgeving die vanaf 1 januari 2023 gaat gelden voor de bestrijding van knaagdieren. KPMB organiseert de webinars in samenwerking met (overheidsinstanties) en brancheorganisaties.

Voor bedrijven die de mogelijkheid willen behouden om middelen tegen knaagdieren (rodenticiden) te gebruiken, is het per 1 januari 2023 verplicht om zich te certificeren en het personeel aanvullend te scholen. Centraal hierin is het aantoonbaar werken volgens de beginselen van integrated pest management (IPM). Zoals het uitvoeren van een risico inventarisatie, plan van aanpak, monitoring, preventieve- en werende maatregelen, niet-chemische en indien nodig chemische middelen.
KPMB werkt aan een certificatieschema op basis van het recent vastgestelde Handboek IPM-Knaagdierbeheersing.

Tijdens het webinar ontvangt u informatie hierover en kunt u suggesties en tips geven voor toekomstige aanpassingen.

De webinars vinden plaats op maandag 21 juni van 10.00 – 12.00 uur of 13.30 – 15.30 uur of op dinsdag 22 juni van 13.30 – 15.30 uur. Voor elke sessie geldt een minimum aantal van 15 deelnemers. Mocht het niet lukken aanwezig te zijn maar heeft u wel interesse in het onderwerp, dan kan dit kenbaar worden gemaakt op het aanmeldformulier.

Deelname is gratis. Klik hier voor het inschrijfformulier.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 17 juni 2021 - 16:06