De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) heeft opnieuw twee vrijstellingen van gewasbeschermingsmiddelen gerealiseerd. De NFO vindt een effectief gewasbeschermingsmiddelen- en maatregelenpakket een belangrijke randvoorwaarde om kwaliteitsfruit te kunnen telen. De NFO biedt met de vrijstellingen de gangbare geïntegreerde en de biologische teelt perspectief voor de toekomst. Gewasbescherming is topprioriteit voor de NFO.

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft op 9 februari 2021 de door de NFO, in afstemming met Prisma, aangevraagde vrijstellingen van Raptol en Curatio gepubliceerd. De besluiten van Raptol en Curatio zijn gepubliceerd in de Staatscourant.

Raptol is vrijgesteld voor de bestrijding van de appelbloesemkever in de teelt van appel, zowel in de geïntegreerde als de biologische teelt. Curatio mag in de biologische teelt van appels en peren ingezet worden om schurft te bestrijden. Door de twee vrijstellingen biedt de NFO perspectief voor ondernemers om appelbloesemkever en schurft effectief te beheersen.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 9 februari 2021 - 15:52