Vanaf 1 december geldt er een mondkapjesplicht voor openbare ruimten. In hoeverre valt daar een bedrijfsruimte, zoals een sorteerloods, daaronder? Stigas zocht het uit:
Een bedrijfsruimte is een ruimte die niet toegankelijk is voor publiek. Er is dus geen verplichting om mondkapjes te dragen op of tijdens het werk. De basisregel is dat 1,5 meter afstand houden van elkaar voldoende wordt geacht om besmettingen te voorkomen.  
Als het niet mogelijk is om op de werkplek 1,5 meter afstand te houden, moeten tussenschotten van plastic of plexiglas worden geplaatst. Alleen als het plaatsen van tussenschotten echt niet mogelijk is en de afstand tussen collega’s is kleiner dan 1,5 meter, dan pas mogen niet-medische mondkapjes worden gedragen. De Inspectie SZW kan hier op controleren. De mondkapjes moeten elke 3 uur worden gewisseld.
Als een medewerker vanwege medische redenen geen mondkapje kan dragen, dan moet hij/zij worden vrijgesteld van werkzaamheden die het dragen van mondkapjes noodzakelijk maken.

Bezoekers kunnen wel verplicht worden een mondkapje te dragen.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 26 november 2020 - 16:02