Met inachtneming van de corona-maatregelen wil de NFO-productgroep Houtig Kleinfruit de draad weer oppakken met excursies. Onder het thema ‘vernieuwing’ staan deze zomer nog twee excursies op het programma:

Bedrijfsbezoek bij Hayberries
Op dinsdag 11 augustus is er een rondleiding bij Hayberries in Broekhuizen, waar Wouter Arts blauwe bessen teelt. Er ligt een proefveld met blauwe bessen in goten en onder zonnepanelen. Dit project is opgezet met de partners Groenleven, Brite Solar Technologies en Green Meteor.
Om 17.30 uur is er ontvangst met een kop soep en een broodje (Aangeboden door Groenleven). Daarna zal Lars Wijnen van Vlamings een rondleiding geven langs de blauwe bessen en het zonne-project.
Klik hier voor meer informatie en om aan te melden. Ook NFO-hardfruittelers mogen aansluiten. Bij 30 deelnemers is de bijeenkomst vol.

Bedrijfsbezoek Van Hoof Zachtfruit en Asperges
Op woensdag 2 september is er een rondleiding bij Van Hoof Zachtfruit en Asperges in Olland. Maarten van Hoof teelt asperges, rode bessen, frambozen en bramen. Er ligt via Groenleven een proef met zonnepanelen. Daaronder zijn bramen en een klein stukje frambozen geplant, beide in goten. Bart Vromans leidt de excursie. De ontvangst is met een kop soep en een broodje (Aangeboden door Groenleven).

Klik hier voor meer informatie en om aan te melden. Ook NFO-hardfruittelers mogen aansluiten. Bij 30 deelnemers is de bijeenkomst vol.

In september zal er nog een bijeenkomst zijn rondom plantgezondheid, in het Utrechtse.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 28 juli 2020 - 17:48