Groenten en fruit stonden gisteren 14 oktober volop in de spotlights, tijdens de eerste editie van de Nationale Groente- en Fruitdag. Tijdens het evenement werd de variëteit aan Nederlands product benadrukt en werden consumenten getriggerd om meer groenten en fruit te eten. Ook de NFO leverde een bijdrage, door de levering van appels voor het zorgpersoneel in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.
De Nationale Groente- en Fruitdag, die werd georganiseerd door Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en plaatsvond in de Dutch Food Week, had vanwege de coronabeperkingen een sterk digitaal karakter. Via de social mediakanalen van NAGF en Dutch Food Week werd, als kick-off van de dag, een webinar uitgezonden over onze lunchgewoonten. Vervolgens werd de afsluitende Filefruit-video gedeeld, waarin NFO-voorzitter Gerard van den Anker en Arnoud Broekhuis van de ANWB spreken over het teruggelopen aantal files in ons land. Verder deelde tv-kok Sandra Ysbrandy tips en recepten met groenten en fruit.

Lunch en Elstar appels voor zorgpersoneel
Er was ook een ‘live’ event, in de vorm van een groente- en fruitrijke lunch voor het zorgpersoneel op drie COVID-afdelingen in het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam. Dit filmpje geeft een impressie van deze lunch, die werd bereid door cateraar Vermaat i.s.m. team Eten & Drinken Maasstad Ziekenhuis.
Maar ook aan het andere zorgpersoneel van het Maasstad Ziekenhuis werd gedacht. Er werden in totaal zeven kisten Elstar-appels geleverd voor twintig afdelingen. Deze werden gesponsord door de NFO, die ook partner was van de Nationale Groente- en Fruitdag. Wiard Visser van De Buytenhof in Rhoon leverde de appels. “Ik vond het mooi om in deze tijd te kunnen bijdragen aan een dergelijk event en ook de fruitsector te promoten”, zegt Visser.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 15 oktober 2020 - 15:00