Met de nieuwe machine van Inventtech hebben Nederlandse fruittelers weer een keuzemogelijkheid extra op het gebied van oogstmechanisatie. De Pickstar is een plukbandenmachine die eenvoudig omgebouwd kan worden tot hoogwerker. De door benzinemotor aangedreven versie loopt inmiddels sinds een jaar in de praktijk, in Duitsland. Van de elektronisch aangedreven Pickstar Pro wordt dit jaar een eerste serie van tien machines gebouwd en van de benzine aangedreven Pickstar worden eerst 35 stuks gebouwd.
De elektronisch aangedreven Pickstar Pro kan optioneel worden uitgerust met een UHF-scanner, die gekoppeld aan gps en een kwaliteitscamera (maat, kleur en aantal) de kisten registreert, zodat telers bij verkoop eenvoudig bepaalde partijen kunnen selecteren. Ook kan de informatie gebruikt worden om teeltresultaten verder te verbeteren.
Van de machine wordt ook een uitvoering voor kersen gemaakt. Het opzetstuk voor deze machine is zo gemaakt dat de kratjes met kersen automatisch op het pallet worden gestapeld en volle pallets automatisch in de rij worden afgezet.

André Otten en Jeffrey de Vries, eigenaren van Inventtech, hebben inmiddels zes Pickstar-machines in Nederland verkocht. De eerste Pickstar zal in april worden afgeleverd, de andere machines later dit jaar. Ook in het buitenland is Otten actief. Inventtech, dat is gevestigd in Steenwijk, heeft dealers in zeven landen. In Italië loopt de verkoop uitzonderlijk goed.

Inventtech is een innovatief bedrijf dat met nieuwe technieken de teelt en handelingen op een teeltbedrijf verder wil optimaliseren. Otten was eerder toeleverancier van Munckhof en zodoende bekend met de Pluk-o-trak, die hij nu in een eigen versie heeft doorontwikkeld.
Daarnaast werken Otten en De Vries aan een volledig automatische dompelaar voor fruitkisten. Op deze dompelaar worden de kisten drie hoog aangevoerd, ontstapeld, gedompeld, gescand en vervolgens weer opgestapeld. Ook dit apparaat hoopt Otten dit jaar op de markt te kunnen brengen. Klik hier voor een brochure

 

Dit bericht is geplaatst op woensdag 25 maart 2020 - 14:25