Er is dit jaar vanuit het Rijk maar liefst 13 miljard euro beschikbaar voor duurzame energieproductie en CO2-reductie. Deze subsidie heet SDE++ en kan vanaf 28 juni tot en met 6 oktober 2022 aangevraagd worden. Het maakt wel uit wanneer en hoeveel subsidie je aanvraagt. Hoe eerder de aanvraag binnenkomt en hoe lager het subsidiebedrag, des te meer kans de aanvraag maakt.

Zonnepanelen zijn een van de CO2-verminderende technieken waar de subsidie voor bedoeld is. Agrariërs met veel dakoppervlak komen in aanmerking voor een subsidie van gegarandeerd vijftien jaar lang. RVO rekent uit hoeveel CO2-uitstoot wordt vermeden bij het gebruik van zonnepanelen. Via de SDE++-subsidie ontvangt een ondernemer met zonnepanelen vervolgens een vast bedrag dat per opgewekte kilowattuur (kwh) zonne-energie. Vijftien jaar lang.

 

Geld besparen
Een ondernemer met zonnepanelen bespaart geld omdat hij zelf stroom opwekt, ontvangt vergoeding voor de stroom die hij niet zelf verbruikt en het net opstuurt en ontvangt vijftien jaar lang subsidie per opgewekte kwh. Op de website van zonnepanelenspecialist Zonnepanelen op het dak zie je een aantal rekenvoorbeelden van kosten en baten.

 

Voorwaarden
Het aanvragen van subsidie is gratis. Als ondernemer zit je nergens aan vast. Zelfs je subsidie krijgt toegewezen, heb je afhankelijk van de grootte twee tot drie jaar om een zonnepaneleninstallatie te plaatsen. Pas daarna vervalt het recht op de subsidie.

Om subsidie te kunnen krijgen is een grootverbruikersaansluiting verplicht. Dit is een aansluiting groter dan 3 x 80 ampère. Ondernemers met een kleinverbruikersaansluiting kunnen wel subsidie aanvragen, maar bij het plaatsen van de zonnepanelen moet de aansluiting verzwaard worden naar een grootverbruikersaansluiting.

 

Subsidie aanvragen
Subsidie aanvragen kan vanaf 28 juni tot en met 6 oktober 2022. Zonnepanelen op het dak helpt agrarische ondernemers en vraagt de SDE++-subsidie gratis voor je aan.

Daarbij nemen ze het hele proces voor de boer uit handen.

Bron: Lami

Dit bericht is geplaatst op donderdag 30 juni 2022 - 16:16