Op donderdag 15 augustus 2019 organiseren Fruitconsult, NFO, CAF en WUR de jaarlijkse open dag op Proeftuin Randwijk. Het programma start met een kort symposium, waarna de nieuwe cabrio-kap feestelijk wordt geopend door drs. Marjolijn Sonnema. Zij is directeur-generaal Agro bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Sonnema vervangt minister Carola Schouten die toch niet bij de opening aanwezig kan zijn.
Aansluitend zijn er verschillende veldexcursies, demonstraties en is er een ruim opgezette bedrijvenmarkt met meer dan 50 standhouders.
Tijdens de veldexcursies is aandacht voor het teeltsysteem van de toekomst en kunt u diverse 2D-plantsystemen bekijken. Daarnaast is er aandacht voor watergift, onkruidbeheer, rassen en onderstammen en voor de overkapte teelt van appel en peer. Ook het nieuwe biologische perceel met 9 appelrassen en 4 perenrassen zal worden bezocht.
Op het open veld van de proeftuin worden mechanisatiedemo’s getoond. U kunt kennismaken met innovatieve spuittechnieken en met de nieuwste manieren van mechanische onkruidbestrijding. Tevens kunt u een presentatie bijwonen over de tussentijdse resultaten van het project Fruit 4.0 dat gaat over technologie en datamanagement voor de fruitketen.

Voor kleinfruittelers is er van 17.00 uur tot 18.30 uur een aparte veldexcursie gericht op het houtig kleinfruit.

Klik hier voor het volledige programma.

Bekijk hier alvast het de video van de nieuwe cabrio-cap!

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 13 augustus 2019 - 17:50