Dirk van den Broek is, na Jumbo en Aldi, de derde Nederlandse supermarkt die On the way to PlanetProof-gecertificeerd is en onverpakte groenten en fruit mag aanbieden met dit keurmerk. Een groot deel van de onverpakte groenten en fruit in de supermarktketen zal het keurmerk dragen, meldt de supermarkt.

Marcel Huizing, directeur bij supermarktketen Dirk van den Broek, noemt de certificering ‘een mijlpaal’. Met On the way to PlanetProof zet Dirk van den Broek de volgende stap in de verduurzaming van haar assortiment. “On the way to PlanetProof stelt strenge eisen aan diverse thema’s die bijdragen aan de Sustainable Development Goals en het Klimaatakkoord. Door te kiezen voor On the way to PlanetProof voor onze onverpakte groente en fruit bieden we onze klanten een duurzamere optie aan”, zegt Huizing.

Supermarkten die On the way to PlanetProof-gecertificeerd zijn, moeten voldoen aan de eisen binnen het zogeheten Chain of Custody schema. Dit is ontwikkeld door en wordt beheerd door Stichting Milieukeur (SMK). Er gaat een aanzienlijk traject aan vooraf zodat de betrouwbaarheid van de keten wordt geborgd. Zo moet er een verantwoordelijke medewerker per filiaal worden aangewezen om aan te tonen dat ze aan alle eisen voldoen en twee keer per jaar wordt het hoofdkantoor gecontroleerd. Deze controle wordt door een onafhankelijke certificeringsinstelling uitgevoerd.

Gijs Dröge, directeur van SMK, geeft aan dat Dirk van den Broek zijn klanten nu nog beter kan stimuleren om duurzamere producten te kopen. “Tegelijkertijd krijgen de ruim 2000 boeren en telers die voldoen aan de eisen van het keurmerk meer erkenning voor hun inzet.”

Dit bericht is geplaatst op donderdag 24 augustus 2023 - 16:23