De NFO heeft positieve reacties gekregen op de laatste column van Peter Baltus in Fruitteelt. Deze ging over de tekorten op de arbeidsmarkt. De visie dat we voor seizoenarbeid direct werkfitte mensen nodig hebben wordt breed gedeeld. Onderdeel van de visie is ook dat we graag mensen die nu aan de kant staan in Nederland in willen zetten voor onze jaarrond functies. Daarbij moet hun inzet een kans zijn voor de ondernemer én voor de nieuwe werknemer. En dus geen risico voor één van beide.

We denken dat het goed is dat we als sector zichtbaar maken dat we ons óók inzetten/in willen zetten voor mensen die nu geen werk hebben, maar wel gemotiveerd zijn. En dat er mooie jaarrond functies voor hen zijn, waar wij in investeren en zij in investeren. Dat helpt ons in de discussie rond seizoenarbeid. Daar hebben we direct werkfitte mensen voor nodig. Als wij door de politiek gezien worden als sector die zich inzet om iedereen een kans te geven voor jaarrond werk, willen de politiek eerder ‘bewegen’ rond de inzet van werkfitte mensen van elders voor seizoenarbeid. Zo werkt het nu eenmaal.

Daarom zijn we op zoek naar leden die ervaringen hebben rond het inzetten van mensen die eerder aan de kant stonden. Positief én negatief. Of hier ervaring mee op willen doen binnen uw grenzen. Wilt u meehelpen, ervaringen delen of meedenken? Stuur dan even een mailtje met uw contactgegevens aan Peter Baltus via pbaltus@nfofruit.nl. Peter belt u dan om even te overleggen.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 10 mei 2022 - 16:52