Op dinsdag 17 mei was deltacommissaris Peter Glas te gast op het fruitbedrijf van Alfred Verstegen in Opijnen. Als regeringscommissaris doet de deltacommissaris voorstellen voor het nationaal Deltaprogramma en was hij aanwezig bij de presentatie van de Regionale Adaptatiestrategie voor een klimaatbestendig Rivierenland.

Samen met Erik van Haarlem, portefeuillehouder waterzaken van NFO-kring Midden-Nederland, spraken de telers over het effect van klimaatverandering op de agrarische bedrijfsvoering. En wat er nodig is voor een toekomstbestendige fruitteelt in deze regio. In dat kader heeft NFO-kring Midden-Nederland in samenwerking met het Waterschap Rivierenland de folder ‘Als elke druppel telt’ ontwikkeld. Het eerste exemplaar werd door Van Haarlem overhandigd aan de deltacommissaris. Op deze manier laten wij als fruitteelt zien dat we naast waterbesparende maatregelen ook werken aan de bewustwording dat voldoende water geen vanzelfsprekendheid meer is. Deze folder valt de komende dagen bij de leden van Kring Midden-Nederland in het Waterschap Rivierenland op de deurmat.

Ook de Gelderse plannen omtrent de ASV (Aanvullende Strategische Voorraden drinkwater) kwamen tijdens het bezoek van de deltacommissaris ter sprake. De visie van de deltacommissaris hierop is simpel: zorg voor een integrale oplossing voor het watervraagstuk waarin alle belanghebbenden worden betrokken. Een helderder antwoord vanuit Den Haag kunnen wij ons niet wensen.

Lees meer:
De Gelderlander
Het Kontakt

Dit bericht is geplaatst op donderdag 19 mei 2022 - 16:55