Op donderdag 17 en vrijdag 18 augustus 2017 vinden de open dagen op Proeftuin Randwijk plaats. De organisatie is in handen van Fruitconsult, NFO, CAF en Wageningen University & Research (WUR).

Dit jaar worden voor het eerst twee open dagen georganiseerd. Op 17 augustus wordt de jaarlijkse open dag gehouden. Deze dag is zoals altijd gericht op Nederlandse en Belgische bezoekers.
Op 18 augustus vindt de eerste open dag plaats op Proeftuin Randwijk voor internationale vakgenoten. De organisatie rekent verdeeld over deze twee dagen op ruim 600 bezoekers.

Programma 17 augustus
Op 17 augustus bestaat het programma uit een combinatie van rondleidingen, demonstraties en een bedrijvenmarkt. In de middag zijn er rondleidingen met aandacht voor verschillende thema’s. Er is onder andere aandacht voor de bioteelt van Natyra onder netten, de sleuventeelt en watergeefsystemen. Ook zal er aandacht zijn voor verschillende mutanten en rassen van zowel appels als peren. In de avond zullen demonstraties worden gegeven waarbij aandacht is voor emissiebeperkende technieken en voor het project Fruit 4.0 waarin met behulp van relatief eenvoudige cameratechnieken gewerkt wordt aan methoden om bloesem en vruchtontwikkeling te monitoren. In de pauzes is een bezoek aan de bedrijvenmarkt mogelijk onder het genot van een hapje en een drankje. De activiteiten eindigen rond 20.15 uur waarna er wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Het programma is als volgt ingedeeld:
14.30 uur           Ontvangst met koffie & thee
Start bedrijvenmarkt
15.00 uur             Openingswoord
15.15 uur             Start rondleidingen
19.00 uur             Start demonstraties
20.15 uur             Netwerkborrel

Programma 18 augustus
Het programma van de internationale open dag is vergelijkbaar met het programma op 17 augustus met dien verstande dat er in verhouding meer aandacht zal zijn voor de appelteelt. De open dag voor buitenlandse bedrijven start om 10.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur. De voertalen op 18 augustus zijn Duits en Engels.

 Toegangsprijs
Voor supporters en sponsoren van de proeftuin is de toegang op beide dagen gratis. Voor anderen wordt op 17 augustus een toegangsprijs van € 20,- gevraagd. Voor de internationale open dag op 18 augustus wordt een toegangsprijs van € 50,- gerekend.
De toegangsprijs is op beide dagen inclusief een hapje en een drankje.

Sponsor of supporter worden?
Overweegt u om sponsor of supporter te worden, neem dan contact op met Patricia Hoogervorst (secretaris stuurgroep Proeftuin Randwijk). Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 27 35 22 24 of neem contact met ons op via info@proeftuinrandwijk.nl. Bedrijven die op deze dag graag een stand willen op de bedrijvenmarkt of hun machines willen laten zien, kunnen via de genoemde contactgegevens contact opnemen met Proeftuin Randwijk.

De proeftuin is gevestigd op Lingewal 1, NL 6668 LA Randwijk, www.proeftuinrandwijk.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 27 juni 2017 - 16:55